

HÜNERLERİNİ ARTIRMAK İSTEYEN VE GİRİŞİMCİ KADINLARIMIZ İÇİN YÖRESEL GIDA ÜRÜNLERİ YAPIMI KURSU AÇILIYOR!!!
Pekmezinden, pestiline, mantısından, eriştesine, turşusundan, marmelatina daha neler neler...
Kadınlarımızın hünerlerini artıracağı ve girişimcilik adına ilk adımlarını atabilecekleri kurs programı ile karşınızdayız.
Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı Kursunu başarı ile tamamlayan kadınlarımız Kırsal Kalkınma Destek Programları ile kendilerine iş imkanı sağlayabileceği bir kurs programıdır.
Kurs toplamda 320 ders saati olup hafta içi olacak şekilde planlanacaktir. Kursa katılmak isteyenlerin 17/02/2025 Pazartesi günü mesai bitimine kadar e-yaygın sistemi üzerinden kurs talep işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Kursu talep edenler için, kursta yeter sayıya ulaşıldığında sms ile bilgilendirme yapılacak ve sizden kursa ön başvuru yapmanız istenecektir. Kurs talebi ve ön başvuru işlem adımları için;
Kursu talep için TIKLAYINIZ
PROGRAMIN GİRİŞ KOŞULLARI
1. Okur-yazar olmak.
2. 18 yaşını tamamlamış olmak,
3. Sağlık durumu kurs programının öğrenimine elverişli olmak.
PROGRAMIN AMAÇLARI
Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı kurs programını tamamlayan bireyin;
1. Kişisel hijyen ve temizlikle ilgili tanımları kavraması ve uygulaması,
2. Periyodik sağlık kontrollerine uyması,
3. Gıda üretiminde bina, üretim alanı, ekipman tasarımlarında hijyenik kurallarını uygulaması,
4. Tuvaletler ve el yıkama alanları ile gıda işletmelerinde giriş ve çıkış işlemlerini titizlikle yapması,
5. Temizlik ve dezenfeksiyon aşamalarını, yöntemlerini, kullanılan araç ve gereçleri açıklaması,
6. Gıda mevzuatını, ilgili kuruluşları, amaçlarını kavraması,
7. Üretim öncesi, üretim sırasında ve sonrası faaliyetlerde gıda hijyen kurallarını uygulaması,
8. Ambalajlama ve etiketleme ile ilgili sanitasyon kurallarına uyması,
9. Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) hakkında bilgi sahibi olması,
10. Sebze ve meyvelerde ön işlemleri yapması,
11. Üretim aşamalarına uyarak marmelat üretmesi,
12. Hammadde ve yardımcı maddeleri kullanarak turşu yapması,
13. Armut ve şeker pancarından üretim aşamalarına uyarak pekmez üretmesi,
14. Basit hamurdan ve yumurtalı hamurdan unlu mamul üretebilmesi,
15. Gıdaları türlerine uygun şekilde depolaması amaçlanmaktadır